Tempat Tempat Menarik Di kemboja
Street Address
No 805.St 5.Phom1.Chrang Chomres1
Russeykeo.Phnom Penh Cambodia
Hubungi Kami
Sms Call WhatsAap Wechat Line Insya Allah Saya Akan Cuba Balas Permintaan Anda Secepat Mungkin.
.
+855 17 889 234 {Ustaz Ckp Malay}
+855 12 706 595 {Ustaz
Ckp Malay}

Email
cmh.holidays@gmail.com


 
  • Slide 1

    Slide 1

  • slide2

    slide2

  • Slide 3

    Slide 3

  • Slide 4

    Slide 4

  • Slide 5

    Slide 5

  • Slide 6

    Slide 6

  • Slide 7

    Slide 7

  • Slide 8

    Slide 8

Home » Tempat Tempat Menarik Di kemboja
Tempat Tempat Menarik Di kemboja
Kemboja atau lebih dikenali dengan nama Cambodia merupakan satu destinasi yang akan aku kunjungi satu hari nanti,masa dan ketika masih dalam  proses perancangan.Jadi sebelum pergi baik aku buat research dulu tentang Kemboja.Antara perkara penting yang aku nak tau adalah berkenaan tempat menarik di kemboja.Best ke tidak,dari segi keselamatan pula macamana.Tempat tinggal,Makanan dia ok atau tidak maksudnya makanan halal senang nak cari ke kat sana.Kalau semua perkara tu aku dah tau,nanti bila kat sana senang la sikit.

Berpandukan kepada mr google tempat menarik di kemboja yang pertama aku jumpa adalah Angkor Wat terletak di Siem reap.Berdasarkan sejarah Angkor Wat ni merupakan kota bersejarah di sana yang berusia ribuan tahun.Apa yang menarik di situ,pengunjung dapat melihat senibina  yang sangat menarik dan unik hasil orang zaman dahulu.AngKor Wat ni merupakan kawasan kuil hindu.Disitu terdapat berpuluh-puluh angkor dari pelbagai saiz.Dari yang kecil hingga yang besar semua ada kat situ.Difahamkan untuk masuk kesitu bayaran sebanyak usd20 dikenakan dan gambar kita akan diprint pada tiket masuk tersebut.


Tempat Menarik Di kemboja
Pemandangan kawasan Angkor Wat dari jarak jauh.Sangat menarik kan.

Tempat menarik di kemboja yang paling menyeramkan dan patut dikunjungi jika sampai ke Kemboja adalah Muzium Tuol Sleng Genocide ia merupakan bekas  sebuah yang digunakan sebagai tempat penyiksaan dan penjara masyarakat kemboja mahupun warga asing pada zaman  Rejim Khmer Rouge pada tahun 1975 hingga 1979.Dalam muzium tu nanti terdapat banyak bilik-bilik penyiksaan yang dipamerkan.Real punya,Dinasihatkan jangan berjalan berseorangan takut tak kuat semangat nanti. Muzium ini bertempat di Phnom Penh,Ibukota Kemboja.Tiket untuk masuk kesini berharga Usd2 sahaja dan jika korang bawak kamera bayaran tambahan sebanyak USD5 dikenakan.

Tempat Menarik Di kemboja
Pintu masuk Muzium

Tempat Menarik Di kemboja
koleksi tengkorak mangsa kekejaman rejim Khmer Rouge

Kampung Champ atau lebih dikenali dengan nama Kampung terapung di tasikTonle Sap juga merupakan antara tempat menarik di Kemboja yang patut dikunjungi.Tasik Tonle Sap merupakan tasik terbesar di Asia terletak di sungai Mekong.Untuk kesini jika melalui jalan darat memakan masa lebih kurang empat hingga lima jam.Disarankan naik bot untuk kesana.Kampung Champ terletak di tebing sungai Mekong kira-kira 50 km di utara Phnom Penh.Pemandangan disini sangat indah kerana dikelilingi oleh pergunungan Dang Rek,Ba Ley dan Chhuk.
Tempat Menarik Di kemboja
Perkampungan Terapong Di Tonle Sap
Tempat Menarik Di kemboja
Kanak-kanak riang bermain di atas air

Aku rasa cukup tiga lokasi survey aku berkenaan tempat menarik di kemboja,dan yang pastinya untuk kesana aku akan menggunakan khidmat syarikat Cambodia Muslim Holiday & Travel kerana syarikat ini adalah satu-satunya syarikat pelancongan tempatan yang menawarkan perkhidmatan pelancongan dan pengangkutan ke Kemboja dengan ciri-ciri yang islamik.Jadi aku dah tak payah risau sangat dengan makan minum serta penginapan semasa berada di kemboja nanti.Kiranya takda perasaan was-was. 

Kenapa aku memilih syarikat ini ?
Sebab Cambodia Muslim Holiday & Travel merupakan salah satu pengurus pelancongan yang amat dikenali dan dipercayai di Kemboja serta Vietnam.
Ia juga menawarkan pakej-pakej yang menarik dengan harga yang sangat berpatutan.
Dan yang paling penting ia  100% dimiliki oleh saudara Islam kita di Kemboja Ustaz Yahya Al-Hafiz.
Kalau korang berminat nak gunakan perkhidmatan Syarikat ni boleh terus ke pautan Cambodia Muslim Holiday & Travel
 
 terus bercakap dengan Ustaz Yahya pun boleh.

Tempat Menarik Di kemboja
Ustaz Yahya Al-Hafiz
 
 

Syarikat Cambodia Muslim Holiday & Travel ini dibuka khusus kepada mereka yang berbangsa melayu iaitu dari Malaysia,Indonesia,Singapore dan Brunei.Ini kerana staff-staff mereka lebih fasih berbahasa melayu dan  mereka lebih selesa jika berinteraksi dengan bahasa melayu.Jadi mudah bagi aku untuk berurusan di Kemboja nanti.In shaa Allah sampai ke sana .

Sumber http://www.jaymiee.com
Top Visited
SIEM REAP – ANGKOR WAT 3H / 2M HARI 1: KUALA LUMPUR -  SIEM REAP - TONLE SAP LAKE (-/L/D)..
HARI 1 : HO CHI MINH CITY (SAIGON) (-/-/D)Tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Tan Son Nhat. Anda d..
Untuk lebih meriah dan lebih afdhal ibadah korban / akikah tuan / puan syarikat  Cambodia Musli..
HARI 1: KUALA LUMPUR - PHNOM PENH (-/-/D) · PAGI: Selepas tiba di lapangan terbang ..
PAKEJ PHNOM PENH 3H/2MHARI 1: KETIBAAN PHNOM PENH (-/L/D) PAGI:  Selepas tiba di lapangan ..
Phnom Penh adalah ibu kota dan terbesar di Kemboja. Terletak di tebing Sungai Mekong. Setelah dikena..
SIEM REAP–ANGKOR WAT 4H/3MHARI 1: KUALA LUMPUR -  SIEM REAP - TONLE SAP LAKE (-/L/D)PAGI:..
Videos Clip
OUR PARTNER
VISITORS NUMBER
Today :
51
Yesterday :
357
Total :
962664
Flag Counter
© Copyrights 2013, MisiKemboja.com / CmhTour.com. All rights reserved.

Facebook
Google Plus
Tweeter
Shares
 RSS
 Sitemap